Учредиха задгранична структура на РЗС в Ротердам

България 30.04.2011 13:28

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев присъства на учредяването на задгранична структура на партията в най-големия пристанищен център в Европа – Ротердам, Холандия.

Председателят на българските консерватори за два дни лично връчи над 400 карти за членство в РЗС на български граждани, живеещи в Холандия. Яне Янев и международния секретар на партията Живко Темелков се срещнаха с българската общност в Амстердам, Утрехт и Хага и представиха новоизбраното ръководство на партията за град Ротердам. За председател на РЗС – Ротердам и главен координатор за Холандия бе избран председателя на фондация „България” Селятин Селятинов.

Пред препълнената зала от членове и симпатизанти на РЗС лидерът Яне Янев обяви, че за 21 години преход не се намери българско правителство, което реално да работи в интерес на огромния брой българи живеещи зад граница. Той пое ангажимент пред българската общност да отправи питания по реда на парламентарния контрол свързани със статута на българите, живеещи на територията на Холандия. Бяха зададени многобройни въпроси, свързани с управляващата партия ГЕРБ. Мнозинството от изказващите се започваха да питат какво се случва в България с остри критики лично към Бойко Борисов. Той бе определян най-често като „безпросветна мутра”, „глава на българската мафия” и „рекетьор номер едно”.

Новоизбраният председател Селятинов заяви, че до края на месец юни редовно отчетените членове на РЗС на територията на кралство Нидерландия ще бъдат над 1000, като се очаква за конгреса на партията насрочен за 19 юни в София да присъстват 50 легитимно избрани делегати.

РЗС ще настоява на територията на Холандия за президентските избори да бъдат открити поне шест изборни секции, за да могат българите, живеещи там, спокойно да упражнят правото си на глас. Голяма част от членовете и симпатизантите на РЗС в Холандия изразиха готовността си да станат дарители на партията. Те очакват българите членове на РЗС, живеещи на територията на Кралство Нидерландия, да съберат от членски внос и дарения над 500 000 лева за кампанията на РЗС по време на президентските избори.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594